Zirkonyum
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliği uygulamalarında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Bu malzeme, diğer restoratif materyallerin yerini almıştır çünkü güçlü, dayanıklı ve estetik olarak tatmin edicidir.
Zirkonyum, son yıllarda diş hekimliği uygulamalarında yaygın olarak kullanılan bir malzemedir. Bu malzeme, diğer restoratif materyallerin yerini almıştır çünkü güçlü, dayanıklı ve estetik olarak tatmin edicidir.
Zirkonyum, doğal dişlere benzeyen bir doku rengi sağlar ve ışığı yansıtır. Bu, zirkonyum dişlerin doğal dişlere çok benzemesi anlamına gelir ve tedavi edilen dişlerin doğal dişlerle uyumlu olmasını sağlar. Zirkonyum dişler, porselen kaplamalar veya metal destekli kaplamalar gibi diğer restoratif materyallere göre daha dayanıklıdır.
Ayrıca, zirkonyum dişler, diş minesine daha sıkı bir şekilde bağlanır ve daha az hassasiyet yaratır. Zirkonyum dişler, kök kanal tedavisi, diş eti hastalıkları, kırık veya çürük dişlerin tamir edilmesi gibi birçok diş hekimliği uygulamasında kullanılabilir. Ayrıca, zirkonyum implantlar da mevcuttur ve diş kaybı olan hastaların dişlerini yeniden oluşturmalarına yardımcı olur.
İSTADENTAL olarak, zirkonyum dişlerin kullanımı konusunda uzmanız ve diş tedavilerimiz arasında zirkonyum kaplamaları da bulunmaktadır. Bu kaplamalar, doğal diş rengini ve şeklini taklit ederek, sizin dişlerinizin daha estetik ve doğalgörünmesini sağlar.
1. Gün: Hastamıza ilk gün röntgen ve muayeneden sonra gerekli tedavi planı aktarılır. Doktorla estetik durum ve renk değerlendirmesi yapılıp işleme başlanır. Zirkonyum tedavisinde dişler 360 derece törpülenir. Törpüleme işlemi bittikten sonra laboratuvar için dişlerden ölçü alınır. Ve hastaya geçiçi dişler yerleştirilir. Bu dişleri korumak ve estetik görünümü sağlamak içindir. Törpüleme aşamasında kanal tedavisi ve dolgu gereken dişler hekimimiz tarafından belirlenir.
2. Gün: Hastamızın laboratuvardan gelen porselenin uyumu için alt yapı prova yapılır. Bu prova estetik görünüm için değildir tamamen porselenlerin oturması ve uyumu için yapılır. Hastanın gereken kanal tedavileri varsa endodonti hekimine yönlendirilir.
3. Gün: Laboratuvara giden alt yapı porselenler işlenir ve hastayla estetik prova yapılır. Hastanın istekleri laboratuvara yönlendirilir. Dişler cila yapılıp geri geldikten sonra hastanın porselenleri yapıştırılır.
4. Gün: Hastanın yükseklik ve kapanış için ayarlamalar yapılır. Uyumları kontrol edilir. Gece plağı verilip hasta gönderilir.
Istadental ile sağlıklı gülümsemesine kavuşan binlerce misafirimizden birisi olun.